Kaposvár számít rájuk

2022.12.13. 09:46

Ösztöndíjjal marasztalják a mérnököket a megyeszékhelyen

Huszonöt fiatal írta alá Kaposvár Számít Rád ösztöndíj szerződését hétfőn délután a Városháza dísztermében. Az egyetemi hallgatók mellett 2017 óta a szakképzésben tanulók is pályázhatnak. Az ösztöndíjért cserébe vállalják, hogy tanulmányaikat követően a városban helyezkednek el.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Gépészmérnöknek tanul Varga Dávid a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán. A Munkácsyban érettségizett, majd a kaposvári gépészben gépjármű mechatronikai képzésen végzett. – Most kapok először ösztöndíjat, a barátnőmmel külön élünk a szüleimtől, így a lakhatásomra, megélhetésre költöm a havi 75 ezer forintot – emelte ki a hallgató. 

Fotós: Lang R.

Weisz Leona villamosmérnöknek tanul, korábban Tabon elektronikai technikus szakmát szerzett. – Ez a képzés ráépül a korábbi tanulmányaimra és örülök az ösztöndíjnak, amelyet szeretnék összegyűjteni, hogy ha dolgozni fogok akkor például egy autót tudjak vásárolni – mondta el a somogymeggyesi származású fiatal. 

Dervalits Olivér a Gyakorlóban érettségizett, utána jelentkezett villamosmérnöknek. – Szeretném félre tenni az ösztöndíjat, hogy az egyetem elvégzése után legyen a kezemben egy kezdőtőke – tette hozzá a fiatal. Huszonöt fiatal írta alá Kaposvár Számít Rád ösztöndíj szerződését hétfőn délután. Tizenkilencen közülük hallgatók, hatan pedig a szakképzésben tanultak. 

Fotós: Lang R.

– 2008-ban indítottuk el a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjat azzal a céllal, hogy a megszerzett tudást helyben kamatoztassák, eddig 148 fiatal vállalta ezt – mondta el Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: zajlik a város újraiparosítása, sorra telnek be az ipari parkok és szükség van szakképzett fiatalokra. 

Gombos Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgató-helyettese elmondta: az ösztöndíj nagyon jó lehetőség a hallgatóknak, akik mérnöknek tanulnak már az első félévben pályázhatnak erre.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!