Adventi hangulat

2022.12.03. 19:00

Bőszénfán a kicsik és a nagyok ünnepvárását is segítik

Mézeskalács díszítésre várták a a bőszénfai gyerekeket a helyi önkormányzat épületébe szombat délelőtt Bőszénfán. Ezzel azonban nem ért véget az ünnepváró program, mert délután még meglepetés is várta a gyerekeket.

Góz Lilla

Szombat délelőtt sorra gyártották a bőszénfai gyerekek a gondosan kidíszített csillagokat, madárkákat vagy éppen szíveket.

Forrás: FB: Bőszénfa Község

Persze mindezek édes-fűszeres mézeskalácsból készültek, amelyek majd a karácsonyi készülődés ékei is lehetnek. 

Forrás: FB: Bőszénfa Község

Az ünnepre hangolódás délután Rosta Géza gyerekműsorával folytatódott. 

Habár még nem volt Mikulás napja, de a helyi lurkók így is meglepetésnek örülhettek. – Ötszázezer forint értékű pénzadományt kapott a település, ebből a kicsiknek babacsomagot állítottunk össze, az óvodás és általános iskolások szabadidő ruhát, sálat kaptak és a nagyobb gyerekek nyolcezer forintos vásárlási utalványt az egyik kaposvári ruhaboltba – mondta el Nyitrai István, Bőszénfa polgármestere. 

Forrás: FB: Bőszénfa Község

Hozzátette: az önkormányzat saját forrásból 2,2 millió forint értékben 73 helyinek rászorultsági alapon 15-40 ezer forintos anyagi támogatást is nyújt. A gyerekeket pedig egy felajánló segítségével nyolcvan darab mikuláscsomaggal is megajándékozták.  – Ha a szociális tűzifát is beleszámoljuk, akkor 3,7 millió forint értékben próbáljuk szebbé tenni a bőszénfaiak karácsonyi ünnepét és azt hiszem ebben a nehéz időszakban nagy szükség van a segítségre – emelte ki a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!