Hagyományos jótékonyság

2022.12.03. 20:30

Távolról érkezett a rengeteg adomány

Évtizedekre nyúlik vissza a németországi Sinsheim és a dél-somogyi Barcs városának kapcsolata. Idén ismét nagylelkűségükről tettek tanúbizonyságot a német testvérváros lakói, hiszen elképesztő mennyiségű adományt küldtek barcsi rászoruló gyerekeknek.

Koszorus R.

Idén is kitettek magukért Barcs testvérvárosának, Sinsheimnak lakói, akik ajándékokat, adományokat küldtek 940 kilométerről a barcsi gyerekeknek az adventi időszakra. Idén hatszáznál is több csomag gyűlt össze, amelyeket a Sinsheimi Barcsi Baráti Kör juttottt el a somogyi városba.

A Szivárvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai – a többi általános iskolás diákkal együtt - pénteken kapták meg azokat a cipősdobozokat, amelyeket a Sinsheimi Barcs Baráti Kör közreműködésével sinsheimi családok töltöttek meg hasznos ajándékokkal. 

Az intézmény hátrányos helyzetű tanulói hatalmas örömmel fogadták a meglepetést, hiszen van olyan kisgyermek, aki csak itt az iskolában kap ajándékot. A diákok csillogó szemmel vették át a dobozokat, amelyeket természetesen meg is köszöntek, gyönyörű karácsonyi produkciókat mutattak be a Sinsheimből érkezett delegáció tagjainak, tudósított a barcsihírek.hu az eseményről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!