Gazdaságfejlesztés

2022.12.14. 14:00

Tisztább levegőért és sima utakért fejlesztettek Nagyatádon

Korábbi sikeres TOP-os pályázatnak köszönhetően megvalósult az Ötvöskónyi temetőtől a nagyatádi Tesco áruház bejáratáig húzódó kerékpárút kiépítése, melyet ünnepélyes keretek között adtak át Nagyatádon.

Györke József

A déli ipartelepen működő 29 vállalkozás is profitál ebből és az oda vezető út felújításából. Mindkét fejlesztésre a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert támogatást a város önkormányzata. A két fejlesztés összesen 1,4 milliárd forintba került, mondta az ünnepélyes átadón Ormai István, Nagyatád polgármestere.

Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke és Szászfalvi László országgyűlési képviselő is gratulált a tervezőknek és a kivitelezőknek. Novics Péter a kivitelező ügyvezetője kiemelte, hogy nem kis feladat volt a közel 10 kilométer hosszú kerékpárút kiépítése, de ugyanilyen feladatot adott az ipartelepi út megépítése is, ahol mindkét esetben már létező „akadályok” voltak: villanyoszlopok, kerítések, bozótosok, fák.

Az utolsó kerékpárút jelzést közösen helyezték a földbe, majd megtekintették a kerékpárutat és az új ipartelepi kövesutat. A MOL felajánlásának köszönhetően 70 hársfát is a földbe helyeztek a kerékpárút mellett, ezzel is segítve a környék levegőminőségének javítását. 

Fotók: Györke József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!