Fotók!

2022.12.04. 15:30

Traktoros fénymenettel hangolódnak Kéthelyen

Van, ahol a házakat díszítik fel a lakók, s olyan település is, ahol adventi ablakokra vadásznak, Kéthelyen pedig a munkaeszközeiket öltöztették ünnepi díszbe a helyi gazdálkodók. Nem mindennapi látványban lehetett részük azoknak, akik szombat este kinéztek az ablakon, hiszen a Kéthelyi Gazdakör fénytraktoros felvonulást tartott.

Góz Lilla

Fotó: M.B.

Fényárban úsztak a traktorok szombat este Kéthelyen. Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta: Félix Árpád ötlete alapján az adventi gyertyagyújtást követően a falu központjából indultak a helyi és környékbeli gazdák kivilágított traktorokkal és a szüreti felvonulás megszokott útvonalán az egész faluba körbementek. 

KÉTHELYI FÉNYTRAKTOROK
A kicsinosított munkagépek magukra vonzották a figyelmet. 
Fotós: M.B.

– A húsz traktor és az önkéntes tűzoltóság gépjárműve vonult végig a falun karácsonyi zeneszó mellett, a gyerekek felszálltak a gépekre és sokan az út mellett fotózták a kivilágított járműveket – mondta el Schmidt László. Hozzátette: saját traktorját 114 méter fényfüzér díszítette. 

KÉTHELYI FÉNYTRAKTOROK
A gyerekek ámulattal csodálták a fénytraktorokat. 
Fotós: M.B.

Szeretnének hagyományt teremteni a felvonulással, jövőre is tervezik, hogy az adventi időszakban meglepik a kéthelyieket. 

KÉTHELYI FÉNYTRAKTOROK
Fényárban úsztak a kéthelyi traktorok.
Fotós: M.B.

A helyiek mellett a környékbeli településről is érkeztek érdeklődők a felvonulást megnézni. 

KÉTHELYI FÉNYTRAKTOROK
Ezúttal nem a teljesítmény, hanem a külcsín számított. 
Fotós: M.B.

Legközelebb december 10-én találkozhatnak a helyiek a traktoros fénymenettel, majd december 17-én a helyi termelői piacon a gépeket ki is próbálhatják a gyerekek.– Az a célunk, hogy megszólítsuk a fiatalokat és egy kis ünnepi hangulatot teremtsünk a faluban - emelte ki  Schmidt László. 

KÉTHELYI FÉNYTRAKTOROK
Nem mindennapi látványt nyújtottak a traktorok. 
Fotós: M.B.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!