Felújítás

2022.12.16. 11:37

Új üveglapok fogják a szelet egy kisvárosnyi ember folyosóján

Megújul Kaposvár egyik emblematikus épülete, a mintegy ezer lakónak otthont adó Sávház. Erről tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt Szita Károly, polgármester.

Turbéki Bernadett

Fotó: T.B.

Jövőre lesz ötven éves, kétszáz méter hosszú, és ezer lakója van. Számokban legrövidebben így jellemezhető Kaposvár egyik ikonikus épülete, a Sávház. Tavaly nagy port kavart az épületről lezuhanó elöregedett kopolit üveglap.

– Átvizsgáltattuk az épületet, és úgy döntöttünk, hogy felújítjuk. A lakók felőli rész már el is készült, kétszáz méter hosszan, végig lecseréltettük a kopolit üveglapokat – mutatta egy folyosón Szita Károly polgármester az elkészült munkát. A felújítást végző kaposvári Investment Kft. karácsonyig befejezi a 332 millió forintos beruházás oroszlánrészével.

– Nagyon örülünk neki, mert így biztonságosabb lesz az életünk, talán több baleset nem történik – mondta az átadáson Máté Mártonné, első emeleti lakó. A beruházás mellett még egy újabb karácsonyi ajándékot is kapnak a Sávházban élők.

– Az „Okosmérő” Program keretében 20 millió forint értékben melegvíz mérőórák cseréjét végeztetjük. Ennek eredményeként nem kell már ezután a vízóra leolvasóra várni, sőt, idegeneket sem szükséges beengedni a lakásba. Az új mérők leolvasása, és a hőfok ellenőrzése is távmunkában történik. Ha szivárgás van, azt is jelzi a műszer – ismertette Kárpáti Tímea, a körzet önkormányzati képviselője a hasznos meglepetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!