Torra fel!

2023.01.29. 18:06

Hagyományos disznótorra hívták a látrányiakat

Harsányi Miklós

Fotó: Németh Levente

Disznótorra hívták szombaton a község lakóit: remek volt a hangulat már kora reggel, s ezúttal két disznót, a két mázsáson kívül egy nagyjából 240 kilósat is feldolgoztak. 

Eper és barackpálinkával koccintott a csapat, később forralt bort is kortyolhattak. Érdeklődőkből ezúttal sem volt hiány: a pörzsöléstől a tisztításon át a bontásig  az összes feladatból ízelítőt kaptak. 

látrányi disznótor
Fotós: Németh Levente

Kelemen Ferenc látrányi polgármester azt mondta: az első disznótort 2014-ban tartották. A koronavírus járvány miatt az elmúlt két évben ugyan elmaradt, ám amint lehetett, folytatták a hagyományőrző rendezvényt.

 – Mindenkit vártunk a programunkra – hangsúlyozta. – A feldolgozásnál és a konyhán ötvenen segédkeztek, jó volt a hangulat, a helyi résztvevőkön kívül volt olyan család, aki a Balatonpartról érkezett hozzánk, hogy átélje a falusi disznóölések hangulatát. 

Szorgosan dolgozott a társaság, kolbászt és hurkát töltöttek, s 400 szelet hús is készült a két sertésből. Estére disznótort szerveztek a művelődési házban, s a házigazdák azokra z idősebb helybeliekre is gondoltak, akik nem tudtak bekapcsolódni a programba: nekik kóstolót küldtek.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!