Kollégiumtűz

2023.01.30. 07:00

Hétfőn várják a kárszakértőt a Gépészbe

Vizsgálják a kollégiumtüzet szakértő bevonásával.

Harsányi Miklós

A kárszakértő hétfőn keresi fel a Gépész kollégiumát, ahol pénteken az egyik hatodik emeleti szoba kigyulladt. Személyi sérülés nem történt, feltehetően elektromos zárlat okozhatta a tüzet. 

Nagy füst terjengett a Damjanich utcában. Fotó: Lang R. 

A Damjanich utcai épületből nagy füst gomolygott pénteken, miután tűz ütött ki az egyik szobában. A kaposvári hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, rövid idő alatt eloltották a lángokat. Akkor megtudtuk, hogy az egyik szobában lakó diák észlelte a lángokat, meg is próbálta eloltani a tüzet, de nem sikerült neki. 

Tizennyolc tűzoltó dolgozott azon, hogy a lángok ne terjedjenek tovább az épület többi részére. Fotó: Lang R. 

Ezután érkeztek a kaposvár tűzoltók három gépjárműfecskendővel és vízszállítóval, valamint egy magasból mentővel a helyszínre. Végül tizennyolc tűzoltó megfeszített munkájának eredményeképpen eloltották a tüzet a kollégiumban és nem terjedtek át a lángok a többi szobára. Ezután átszellőztették az épületet, ugyanis a hatodik emelet füsttel telítődött. Az épületben a tűzeset idején huszonhárman tartózkodtak, ők sérülés nélkül megúszták, elhagyták időben az épületet. 

A diákok gyorsan elhagyták az épületet, senki sem sérült meg a tűzben. Fotó: Lang R. 

Takács Szilvia, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd műszaki technikum igazgatója a Somogyi Hírlapnak vasárnap azt mondta: a tűz miatt összesen 16 tanulónak kellett kiköltöznie a hatodik emeletről. Őket a kollégium másik részén helyezik el, a tanulókat erről szombaton értesítették. A kárszakértő hétfőn nézi meg a helyszínt, s ezután kezdődhet meg a helyreállítás. 

Az intézménynek volt biztosítása, így várhatóan abból meg is tudják oldani a felújítást, amely során előreláthatóan festésre és ablakcserére is szükség lesz, tette hozzá az igazgató. 

Fotók: Lang Róbert 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában