Kontroll

2023.01.13. 11:04

Idén sem nyugodhatnak meg a szabályszegő autósok

Ebben az évben is folytatja a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendszeres drónos és civil autós ellenőrzéseket. Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés a Kaposvári Rendőrkapitányság illetékességi területén, 73 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Sonline

Forrás: police.hu

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei csütörtökön már Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

rendőrség ellenőrzés police
Forrás: police.hu

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Az akció ideje alatt a járőrök 453 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során 4 sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja. Velük szemben - befolyásoltságuk függvényében - szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárás indult.

A rendőröknek összesen 73 eseteben kellett intézkedniük, legtöbbször a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok megsértése, valamint az irányjelzés, és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Az ellenőrzést hét civil gépkocsi, négy járőrautó és egy drón segítette.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság idén is, megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában