Testületi ülés

2023.01.29. 16:38

Kiállításnak adhat otthont a siófoki víztorony

K.R.

Elfogadta a képviselő-testület a Balaton-parti Kft. működéséről szóló beszámolót a legutóbbi testülei ülésen, Siófokon. A beszámolóból kiderült, hogy kritikus anyagi helyzetben van a város közterületeit is fenntartó cég. Az ügyvezető a város honlapján közzétett összefoglaló szerint a testületi ülésen azt mondta, minimum 100 millió forintra volna még szükségük, hogy túléljék a bevételt is hozó szezonig hátralévő hónapokat. 

A testületi ülésen szó esett a 900 millió forint állami turisztikai támogatást nyert Galerius fürdőről, a fakivágások folytatásáról, valamint az egyre dráguló kulturális műsorokról, amelyek nagyban befolyásolják a turisztikai szezon sikerét is. Tervként merült fel, hogy a víztorony tetején megüresedett két szintből kiállító tér lehet, miután - ahogyan a Sonline.hu is megírta - a bérlő szerződése lejárt a helyiségek használatára. 

De a képviselők arról is döntöttek, milyen áron adják bérbe a városnapon átadott Civil Ház termeit. Eszerint például a földszinti, 24 négyzetméteres üvegfalú termet a helyi civil szervezetek óránként 1500 forintért bérelhetik (mindenki más 3000 forintért), az emeleti, 231 négyzetméteres, de kettéosztható rendezvénytermet a civilek 12 500 forintos óradíjért, a 48 négyzetméteres multifunkciós termet pedig 2250-ért. A helyi civil szervezetek évente egyszer, a taglétszámuknak megfelelő méretű termet ingyenesen használhatják, előzetes bejelentés alapján. A Széchenyi utcai Senior Kuckót helyi egyesületek ugyancsak 1500 forintos óradíjért vehetik igénybe 2023-ban.

Forrás: siofok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!