Zöld út

2023.01.12. 09:11

Megkapta az építési engedélyt az aligai kikötő

Megkapta az építési engedélyt az egykori Club Aliga területére tervezett új kikötőépület, derült ki a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának napokban megjelent hirdetményéből. Mint arról lapunk is többször beszámolt, a balatonvilágosiak, valamint helyi civil szervezetek többször is tiltakoztak a gigaberuházás ellen.

Koszorus Rita

A kiktöőépület látványterve.

Forrás: MW

Júliusban úgy tűnt, meghiúsul az építkezés, mert a hatóság visszavonta az építési engedélyeket, miután a beruházók jelezték, hogy az eredeti tartalommal nem kívánják megvalósítani a benyújtott terveket. Ezt követően megnyugtatta a kedélyeket, hogy a magaspart tetejére tervezett szállodakomplexum terve is lekerült a napirendről. 

Tavaly szeptemberben egy közmeghallgatást tartottak a témában a világosi művelődési házban, ahol a beruházó bemutatta az új terveket. Ennek alapján a találkozón részt vevő ingatlantulajdonosok megtudhatták, hogy kisebb beépítettséggel és több zöldterülettel tervezik megvalósítani a későbbiekben a beruházást. 

Az ingatlantulajdonosok attól tartottak, hogy a tulajdonosok megosztják a kikötőt és kiárusítják azt az utakkal együtt, azonban a közmeghallgatáson részt vevő képviselőik megnyugtatták a helyieket, erről szó sincs. A most elfogadott tervek arra utalnak, hogy a beruházó és a tulajdonos is kitart a balatonvilágosi kikötő fejlesztése mellett.

 

Címkék#Club Aliga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!