Ifjú életmentők

2023.01.28. 17:10

Nem lehet elég korán kezdeni az életmentést

Hetedik osztályosok vehettek részt újraéleszés tanfolyamon a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában, a fiatalokat egy képzett pedagógus készítette fel a nem várt, de nagyon is reális helyzetre, amikor egy embertársukon kell gyorsan segíteni.

K.R.

Az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program keretében országos közösségi újraélesztési tréningsorozatot szervezett 7. osztályosok számára. Ennek részeként tréneri képzést kaptak az intézmények pedagógusai, akik aztán a gyerekeket készítették fel az újraélesztésre . 

A hasznos tudás megszerzésével a diákok a jövőben képesek lesznek arra, hogy életmentő segítséget nyújtsanak szükség esetén. A somogyjádi hetedikesek is elsajátították az elméleti és gyakorlati feladatokat. Mindezt természetesen félautomata defibrillátor használatával, szimulált környezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!