Cserét ajánlanak

2023.02.01. 09:00

Bódéügy: jobb helyet ajánlottak fel

K. R.

Pont kerülhet a balatonföldvári kikötői bódéügy végére. Miután a Kúria is kimondta, hogy a felépítmények önkormányzati földterületen vannak, a város cserét, illetve kiváltást ajánl fel a vállalkozóknak. – A Keringő épületegyüttesében helyezzük el azokat, akik a csere lehetőségét választják, ezzel átkerülhetnek ezek a vállalkozások a városközpont egy frekventált helyére – mondta Holovits Huba polgármester. – A jelenlegi könnyűszerkezetes építmény helyett valódi, szilárd építményekbe költözhetnének. A pénzbeni kiváltásra is lehetőséget kínálunk, igazságügyi szakértő értékbecslése alapján. A kikötői üzletek tulajdonosainak jogi képviselőjével jelenleg is folynak a tárgyalások. 
Holovits Huba azt mondta, jó esélyt lát a megegyezésre. Az a cél, hogy minél gyorsabban elkezdődhessen a kikötői terület fejlesztése, ahova egy vizes attrakciót, közösségi teret és egy turistacsalogató parkot terveznek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!