Légibázis

2023.02.02. 10:15

Elárverezik a taszári repteret

K.R.

Fotó: Lang Róbert

A friss Magyar Közlönyben megjelent a kormány határozata, miszerint a tulajdonában lévő taszári légibázist árverésre bocsátja. A kormányhatározatból az is kiderül, hogy a cél kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosítása. 

Ide kattintva érhető el a Magyar Közlöny aktuális száma! 

A légibázist már többször próbálták értékesíteni, ám ezek a törekvések mostanáig nem jártak sikerrel. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározatban azonban az áll, hogy felkérik a gazdaságfejlesztési minisztert, hogy a taszári repteret az MNV Zrt. elektronikus árverési rendszerén keresztül értékesítse. 

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő érdeklődésünkre azt mondta, örömteli a kormány szándéka a reptér hasznosítására. – Egyfelől örülök a kormánydöntésnek, mert így minden potenciális befektető szabadon élhet a kínálkozó lehetőséggel és elektronikus licit útján a legjobb ajánlattevő juthat hozzá ehhez a fejelsztési területhez. Ugyanakkor félelem is van bennem, mert a jelenlegi világgazdasági helyzet nem tudom, hogy mennyire lesz megfelelő és alkalmas arra, hogy egy ilyen léptékű beruházásra reális esély kínálkozzon, mondta a Somogy 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője. Hozzátette: stratégiai jelentőségű fejlesztési területről van szó, amely nem csak Taszár, de Somogy és az egész régió viszonylatában egyedülállónak számít és az egész dél-dunántúli térség számára komoly fejlődést tartogathat.

A politikus hozzátette: a taszári önkormányzattal és a polgármesterrel rendszeres és folyamatos kapcsoaltban vannak, s az utóbbi években jelentős fejlesztések valósultak meg a településen. - Úgy érezzük hogy a reptér területének fejlesztésével, a jövőbeli lehetőségek hatékony kiaknázásával valóban hosszú távú eredményt és dinamikus fejlődést lehetne megvalósítani. De rengeteg tárgyaláson vagyunk túl az elmúlt évekre visszatekintve, legutóbb már a célegyenesben voltak ezek a tárgyalások, sőt majdnem a célszalagig is eljutott a folyamat, de a háború és az ezzel együttjárú globális gazdasági helyzet gyökeres változása keresztülhúzta a meglehetősen ambiciózus tervekkel jelentkező befektető számításait. Bízom benne, hogy minél hamarabb a taszáriak és Taszár község önkormányzata és az egész térség számára egy hosszú távú kiszámítható megnyugtató és rég várt fejlődés veheti kezdetét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!