Pendroid

2023.02.03. 13:00

Marcali győzelem született az informatikaversenyen

Marcali győzelem született a PEN­droid 2023-as döntőjén, amit a Pannon Egyetem nagykanizsai campusán rendeztek meg. Az elődöntők eredményei alapján 27 csapatból összesen 10 mérte össze tudását. Sok esetben csak minimális pontkülönbség döntött az egyes helyezések között.

Harsányi Miklós

Forrás: FB

Bene Gábornak, a marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanárának csapata az idén harmadik alkalommal került a döntőbe. A Katona Kevin, Király János, Vincze Martin és Csécs Barna alkotta csapat az első helyen végzett. 

– Az első évben negyedik helyet szereztek, s a tavalyi győzelem után idén megvédték a címüket, és ismét első helyen végeztek Katona Kevin vezérletével – mondta Kőrösi András intézményvezető. – Nagy öröm számunkra, hogy az intézményben végzett tehetségfejlesztő munka az informatika-, digitáliskultúra-tantárgy emelt szintű oktatása ilyen szép eredményekkel párosul. 


A kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium csapata a második helyen végzett, harmadik a fővárosi Verebély László Technikum, negyedik a siófoki SZC Mathiász János Technikum lett, s a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium Sakkmesterek csapata – Makray Ádám Gábor, Puppi Barna – a hatodik helyet szerezte meg. Raskoványi Miklós felkészítő tanár azt mondta: a résztvevők androidos játékalkalmazást programoztak. A két kaposvári diák teljesítményével maximálisan elégedett volt, nagyon ügyesen helytálltak az erős mezőnyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában