találkozó

2018.10.17. 09:55

56 év után találkoztak a buzsáki iskolások

Az 1962-ben végzett öregdiákok találkoztak október 13-án, szombaton a Buzsáki Általános Iskolában.

Góz Lilla

A helybelieken kívül az ország minden részéből érkeztek egykori tanulók a találkozóra. Egykor huszonnégyen jártak az osztályba, közülük tizenhatan tudtak eleget tenni a meghívásnak. Az öregdiákokat Góz Mihály intézményvezető fogadta az iskolában, bemutatta az intézményt, tájékoztatást nyújtott az iskola múltjáról és jelenéről, pedagógiai törekvéseikről. A régi és új népművészeti tablók – melyek az iskola büszkeségei – nagy tetszést arattak az egykori diákok körében.

Knézics Istvánné egykori második osztályos tanító vezette le az osztályfőnöki órát, majd Fürst József egykori diák vezetésével – aki a találkozó szervezésében is élen járt – az osztály és pedagógusa kilátogatott a helyi temetőbe egykori tanáraik sírjához virággal tisztelegve emléküknek. Ezt követően jó hangulatú ebéd mellett nosztalgiáztak, idézték fel kötetlenül az elmúlt évek történéseit. Elhatározták, hogy a jövőben minden évben októberében összejönnek, megszervezik az osztálytalálkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában