Fásítási program

2019.04.29. 17:00

Hatezer fát ültetnek Kaposváron

 Eddig nem látott mértékű fásítási programot indít a megyeszékhely önkormányzata – jelentette be Szita Károly, polgármester, hétfőn.

Koszorus Rita

Mint azt a városvezető a Kaposvár Aréna előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: hatezer fát ültetnek a városban a következő években, egészen 2025-ig. – Elkezdjük koros fáink felülvizsgálatát és szükség szerinti pótlását is – mondta Szita Károly. – Huszonkétezer fa van jelenleg Kaposváron, ezeket egészítjük ki a már említett hatezerrel. Ebben az évben ebből ötszázhetven új fát ültetünk el: részben a Sportcsarnok környékén, de a Közlekedési Központnál és a kórház déli tömbjénél is.

Ezzel együtt még idén megkezdik az idős fák felülvizsgálatát. Ezt természetesen nem szemrevételezéssel végzik, hiszen egy magyar fejlesztésű műszer a Fakopp segít a pontos állapotfelmérésben. Ilyenekkel már rendelkezik Kaposvár, de Szita Károly elmondta: még tíz műszert vásárolnak.

A még menthető lombkoronások fiatalító metszést kapnak, az elöregedett, beteg fák helyett újakat ültetnek. A fásítási program mintegy 100 millió forintba kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában