videó!

2019.05.03. 13:30

A ballagással lezárult egy korszak a közgazos diákok életében

Félszeg mosolyok, könnytől elhomályosuló tekintetek, feszengés az érettségire szánt öltönyben – megkezdődött a ballagás a megye középiskolában. A KSZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziumában száztíz végzős diák fejezte be a tanulmányait.

Kovács Gábor

– Itt vagyunk! – integettek egymásnak a rokonok a tömegben, aztán összesúgtak, miközben elvonultak előttük a diákok az orgonaágakkal szegélyezett folyosón: „Milyen nagylány már!”

– Nikolett lányom nem izgul, én annál inkább! – nevetett a rácegresi Murai Józsefné. – Igen fáradt vagyok, mert egész este sütöttem-főztem. A ballagási ebéd otthon lesz nálunk. A lányom ügyviteli titkárnak tanul.

– Mi is szűk családi körben költjük el az ebédet. A lányunk pénzügy-számvitel szakon végez – mondta a kaposfői Szabó Imre.

Egy idős pár állt rendületlenül a tömeg szélén, a dédunokájukat várták egy nagy csokor virággal.

– Mi egy kis pénzt adunk ajándékba, régóta spóroltunk rá – vallotta be a kaposmérői Kutas Gyuláné.

A ballagók tele voltak emlékekkel.

– Egy korszak zárult le, amely gyorsan és kellemesen telt – tekintett vissza a taszári Both András. – Összetartó közösséget alkottunk az osztályban. Jó volt az összhang, mindent meg tudtunk beszélni egymással és a tanárainkkal. Gazdasági informatikus szeretnék lenni, jelentkeztem Pécsre továbbtanulni, de ha nem sikerül, maradok a technikumi képzésben.

Száztíz végzős diák ballagott el a KSZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziumában pénteken. A Kaposvári Szakképzési Centrum tizenegy tagintézményében a nappali és a felnőttoktatás keretében összesen 567 tanulónak tartottak ballagást. A Somogy Megyei Kormányhivatal adatai szerint az idei érettségin 33 intézményben, 2687-en maturálnak majd a ballagók megyénkben. Jövő héten indul majd az érettségi, de pénteken a felidézett iskolai emlékek, a családi köszöntők és ünnepi ebédek voltak napirenden.

Harangkondulással vette kezdetét a ballagás. A tanulók virágot helyeztek el Noszlopy Gáspár mellszobránál és a világháborúkban elesett diákok és tanárok emlékművénél.

– Nekünk tanároknak a legnagyobb ünnepünk a ballagás, amikor kibocsáthatunk egy-egy osztályt – mondta Keczeli László igazgató. – Hétfőtől kezdődik az érettségi: a diákokban eddig nem volt feszültség, de most már kezdik érezni.

A ballagáson osztották ki a diákok között a Noszlopy-díjat, amelyet az idén Nagy-Baán Csenge vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában