vízözön után

2019.05.07. 15:27

A beázás után folytatódik az oktatás a Gárdonyi diákjainak

Mint arról beszámoltunk, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Gárdonyi Géza Tagiskolában, miután a hétvégi esőzések következtében az intézmény beázott.

Koszorus R.

Bokáig gázoltak a tanárok a vízben reggel, s hasonlóan katasztrofális állapotok uralkodtak a Toldi Lakótelepi Tagiskolában is. A Gárdonyi Iskolában a pedagógusok is részt vettek az esőkár elhárításában, gumicsizmában seperték a vizet a folyósokon és a helyiségekben, hiszen az épületben mindenhol állt a víz. Az álmennyezet megszívta magát, volt olyan terem, ahol nem is bírta tovább, leszakadt. Az épületeken energetikai korszerűsítést hajtanak végre, ezért távolították el a tetőt.

Megkerestük a Kaposvári Tankerületi Központot ezzel kapcsolatban, a megküldött sajtóválaszból kiderült: az intézmények Kaposvár tulajdonában állnak, ezért a város felszólította a kivitelezőt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. Még aznap megkezdődött a kárfelmérés és -elhárítás. A megyeszékhely önkormányzata rendkívüli támogatásáról biztosította az intézményeket.

 

A Tankerületi Központ válaszában úgy fogalmazott: az elmaradt tanítási órák pótlásáról a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően intézkednek. A tanulókat és szülőket pedig folyamatosan tájékoztatják a korszerűsítési munkálatokról, valamint a tanítás rendjéről. Szülőktől kaptuk az információt, hogy a Gárdonyi Tagiskola diákjait buszokkal fogják a Klebelsberg Kollégiumba szállítani, ahol majd folytatódik a gyerekek oktatása, amíg nem válik használhatóvá az intézmény.

Információink szerint a Toldi Tagiskolában kedden már volt áram és fűtés is, napközben pedig szakaszosan az internetelérés is helyreállt az iskolában. A tanítás folytatódhatott, azzal együtt hogy a falak még száradnak és a tető helyreállítását elkezdte a kivitelező.

Úgy tudjuk, más kaposvári oktatási intézményt nem történt hasonló eset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában