bűzölgés

2019.08.15. 20:00

A biotrágya szaga miatt panaszkodtak a taszáriak

Ablakot sem lehetett nyitni, annyira erős és kellemetlen szag öntötte el a taszári lakótelepet, emiatt telefonált be a szerkesztőségünkbe Vogel Józsefné.

K. G.

Az ott lakó 80 éves hölgyet napok óta zavarta a bűz, és a környezetében ugyanerre panaszkodtak az idősek és a kisgyermekes szülők. Nem jöttek rá, hogy mi okozhatja a szagot, hiába keresték, még a kukákat is megnézték a település központjában, de elvetették, hogy az lenne a bűz forrása.

Többen a település polgármesteréhez, Pataki Sándorhoz fordultak, aki nem volt rest utánajárni a történteknek. Kiderült, hogy földtulajdonosok voltak az okozók, akik Taszár külterületén, a falu északnyugati határában, egy kilométeres távolságban biotrágyával kezelték a termőföldet. Ennek szagát azonban az északi szél a község központjába repítette. Ezért egy-másfél napon át érezhető volt az erős szag. A polgármester beszélt az érintett földtulajdonosokkal, azt azonban kifogásolta, hogy a gazdálkodók nem értesítették előre az önkormányzatot, mielőtt a biotrágya terítéséhez fogtak..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában