esküvő kiállítás

2020.01.12. 19:40

A csok sürgeti a boldogító igent, a lagzi ráér a nyáron

Egyre több az esküvő az utóbbi két-három évben, vagyis újra divat lett házasodni, és a szervezők arra számítanak, hogy ez a trend még sokáig megmarad. Ez mutatkozott meg a XI. Somogyi Esküvő Kiállításon, amelyet a hétvégén rendeztek a Dorottya Hotelben.

Kovács Gábor

Ha utánaszámolnak a párok, egy szűk családi körben megtartott esküvő is legalább egy-két millió forintba kerül, ezt mondják az érintettek. Ez senkinek sem kevés pénz, ezért a párok megfontoltan válogatnak, de a minőséget keresik.

Közepes lakodalmat tervez a kaposvári Bíró Vanessza és a balatonújlaki Burza Dávid közel száz vendéggel. Szerintük egy esküvő legalább egy év előkészületet igényel. – Nekünk 11 hónapunk van rá – mondta a menyasszony. – A helyszínt már kiválasztottuk, mert hosszú a várakozási idő, sokan már 2021-re is foglalnak.

Arra a kérdésre, hogy megterhelő-e a forrásokat előteremteni egy lagzihoz, azt felelték a vőlegényével, hogy a mai fiatalok szülői segítség nélkül nem tudják előteremteni erre a pénzt.

Ősszel házasodik a szentgáloskéri Vörös Adrienn, aki édesanyjával nézett körül a kiállításon. A helyszín megválasztásában pincehangulatot keresnek szőlővel és borokkal. Nem vesznek igénybe rendezvényszervezőt, mert a saját egyéniségüket vinnék bele életük nagy pillanatába. A menyasszony hozzátette: megpróbálják a költségeket a párjával előteremteni, így legalább tudják, hogy mire keresnek.

A babaváró hitel és a csok miatt hamarabb összeházasodik a párok egy része a tervezettnél: sokszor már a télen megtörténik a hivatalos házasságkötés, de csak nyárra jön össze a násznép. Ez Takácsné Bognár Klaudia tapasztalata, aki az esküvőszervezés mellett szertartásvezetéssel is foglalkozik. Szerinte az utóbbi években egyre nagyobb az igény arra, hogy egy nem hivatalos ceremóniával, meghittebb körülmények között kössék össze életüket a párok.

Minden évben változnak a trendek az esküvői fotózás terén

Minden évben változnak a trendek, jönnek újabb divatok a ruhák, a dekoráció, a fotók terén, ezt érzékeli Pamuki Viktória esküvői fotós. Egy esküvői fotózás Somogyban átlag 100-150 ezer forintba kerül, de 250-300 ezer forintig is terjedhet az ár. Ha kérik, hajnaltól hajnalig lehet fotózni az esküvőt a készülődéstől a szertartáson át a lagzi végéig. Az esküvői szolgáltatásokban egyébként is a határ a csillagos ég, attól függően, hogy a pároknak milyen elképzeléseik vannak, ezekhez igyekeznek alkalmazkodni a szolgáltatók.

Pamuki Viktória azt tapasztalta, hogy egyre népszerűbbek a külföldön tartott kreatív fotózások, a természetben készült képek. Legyen szó egy klasszikus stílusú, elegáns esküvőről vagy egy bohém hangulatú lagziról, mindig a párok mondják meg, hogy nekik mi tetszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában