faültetés

2019.11.11. 17:30

A desedai arborétumban ültettek fát a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói

Húsz keskenylevelű kőrisfát ültettek el hétfőn a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanulói és a Sefag Zrt. munkatársai a Desedai arborétumban.

Góz Lilla

Hónuk alatt összekötözött facsemetékkel indultak el a Táncsics gimnázium diákjai a desedai arborétum felé. Négy osztály, több mint százhúsz diák látogatott el a ligetbe, hogy húsz keskenylevelű kőrist ültessenek el.

– Azért fontos, hogy fákat ültessünk mert tisztítják a levegőt, mérsékelve így az éghajlatváltozás hatását – mondta el a gimnazista Ernesto Pedranzini.

 

Pojtner Dóra ugyancsak nagyon jó ötletnek tartotta a faültetést, szerinte mindent meg kell tenni, hogy óvjuk környezetünket. – Otthon is próbálunk a családommal figyelni környezetünkre, próbálunk kevés műanyagot vásárolni – jegyezte meg a táncsicsos diák. Reőthy Ferenc, a gimnázium igazgatója elmondta: iskolájuk tantestülete és a szülői választmány kezdeményezte a fásítást azzal a céllal, hogy erősítsék kicsit tanulóik környezettudatos viselkedését. – A leghasznosabb, ha a diákok a gyakorlatban, aktívan vehetnek részt a programokon, így az élmény mélyen beléjük rögzül – tette hozzá.

– A jövőnk csak az erdők fenntartásával lehetséges, ezért is külön üdvözöljük azokat a civil kezdeményezéseket, amelyek faültetéssel kapcsolatosak – mondta el a helyszínen Ihárosi Péter, a Sefag Zrt. közönségkapcsolati osztályvezetője. A diákokkal közösen most az arborétumban állítanak egy olyan fasort, amely a jövőben tovább bővíthető. Az állami erdőgazdaságuk csak idén 57,31 hektárnyi területen végez erdőtelepítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában