megelőzés

2020.03.15. 14:20

A Dráva menti településeken is záródnak az ovi kapuk

A Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás, mint a barcsi járás területén található valamennyi óvoda fenntartója, szombaton éjszaka összeült, és arról tájékoztatja a szülőket, hogy a drávamenti óvodák valamennyi intézménye, így a Darány, Istvándi, Vízvár, Babócsa, Bolhó, Csokonyavisonta, Rinyaújlak, Homokszentgyörgy, Kálmáncsa, Szulok, Lakócsa, Hedrehely, Lad községekben lévő tagintézmények a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020 március 6-tól 2020 március 30-ig a kormány javaslatára hivatkozva bezárják kapuikat.

Kovács Gábor

Az intézmény ezen időszak alatt a felügyeletet biztosít azon gyerekek számára, akiknek szülei nyilatkoznak arról, hogy a gyerekeiket a saját felelősségükre viszik közösségbe. Hétfőn, vagyis március 16-án felmérik az étkezési igényeket, és az ellátást az önkormányzatok biztosítani fogják. Mivel az iskolás gyermekek ellátása is önkormányzatok hatáskörébe esik, így a számukra is biztosítják az étkeztetést. A gyakorlati kivitelezést a szülőket tájékoztatva, velük egyeztetve fogják végrehajtani, tette hozzá Riez Tamás társulási elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában