fotók

2019.04.28. 11:00

A hagyományos ízvilág lett a nyerő a gulyásfőző versenyen

Csülkös, velős és oregánóval, bazsalikommal ízesített gulyás is rotyogott a bográcsokban szombaton, Hajmáson. Harmadik alkalommal rendezték meg a Zselicvölgyi Gulyásfőző Versenyt, amelyen csaknem negyven csapat ragadt fakanalat.

Góz Lilla

Rotyogtak a bográcsok szombat délelőtt Hajmáson. A hűvös idő ellenére is közel negyven csapat készítette el gulyáslevesét.

– Került bele sonka, szalonna, kolbász, csipetke, gomba – mondta el Török Tamás, a Szentpál Team csapat szószólója. Receptje alapján készült a betyárgulyás.

A Boldingatlan csapata már nem először vett részt a versenyen. Hagyományos gulyáslevest készítettek.

– Én vagyok a titka, a rutin meg az évek alapján készült a finom leves – mondta el Balázs Gábor, a csapat szakácsa.

A gödreiek két éve még túrázni, idén már főzni érkeztek Hajmásra.

– Marhagulyásunkba velős csontot is tettünk, ami egy plusz ízt adott a levesnek – mondta el Hortobágyi Csaba. Megjegyezte: a gasztronómiai találkozó jó lehetőség kapcsolatok építésére, továbbá csapatösszekovácsoló ereje is van.

– A receptünk titkos, de mindig valami újdonságot viszünk bele évről évre – mondta el Nagyné Petrus Zsanett, a Somogy Hírlap csapatának főszakácsa. Tavaly a harmadik helyet szerezték meg tradicionális levesükkel.

– Idén nem sikerült megvédeni címünket, de nem csüggedünk, majd jövőre jobbak leszünk – tette hozzá.

– Nehéz dolga volt a zsűrinek, mire 40 gulyást megkóstolt – mondta el Kárpáti László. A zsűri elnöke hozzátette: az ételek kétharmada kiváló ízvilággal rendelkezett. Kiemelten értékelték a főttséget, a daraboltást, az ízeket.

– Többen próbáltak különleges fűszereket, mint például bazsalikommal, oregánóval ízesíteni a leveseket – jegyezte meg Kárpáti László.

– A 250 négyzetméteres sátor majdhogynem kicsi lett. Öt–hatszázan jöttek el az idei versenyre – mondta el Kováts Csaba. A főszervező megjegyezte: nagy öröm számukra, hogy rendezvényük egy kisebb gasztro fesztivállá nőtte ki magát. Maksa Zoltán és Ihos József retro humoros történetei megnevetteték a közönséget.

Idén a Som-Plast csapata szerezte meg a bronzérmet, az Igazságosztók a másodikak lettek. Tavalyelőtti győzelmét megismételve Gálosfa csapata főzte a zsűri szerint a legfinomabb gulyáslevest. A főzőversenyt idén is jótékony céllal rendezték meg, május másodikán száz gyermek látogathat el a kaposvári Bárczi iskolából a hajmási szabadidőfarmra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában