fotók

2019.04.16. 17:30

A Honvédség és a NAV is bemutatkozott az egyetemi karriernapon

Csaknem negyven cég tevékenységét ismerhették meg diákok és egyetemi hallgatók kedden a Kaposvári Egyetem Karrier Napján. Az esemény célja, hogy a megyében tevékenykedő különféle munkahelyek bemutatkozzanak, az egyetemistákat pedig segítsék az elhelyezkedésben.

Marosi Gábor

A bank-, az agrár- valamint a kereskedelmi szektor mellett, a Magyar Honvédség és a NAV is bemutatkozott a Kaposvári Egyetem Karrier Napján. A cégek és szervezetek képviselői figyelemfelhívó plakátokkal, szórólapokkal igyekeztek felkelteni az érdeklődők figyelmét. A kiállító standoknál nagy volt az érdeklődés, a legtöbb diák és hallgató megtalálta a számítását.

Fehér Sárát például az állattenyésztés érdekli. A középiskolás fiatal az egyik Somogyban is tevékenykedő cégnél azt is megtudta, hogyha tovább tanul, akkor az egyetemi évek alatt is dolgozhat a vállalkozásnál. Ha pedig befejezte tanulmányait, akkor több területen is állást tudnak adni neki. Tóth Rozi a természetvédelemben képzeli el jövőjét. Néhány cégtől kapott már ajánlatot, de egyelőre még nem döntötte el, hol szeretne dolgozni.

A karrier napon az érdeklődők próbainterjún vehettek részt, de önéletrajzot és motivációs levelet is készíthettek. Az egyetem könyvtárában pedig a siker mértékegységéről hallhattak előadást Kiss Péter Balázs színésztől. A Kaposvárról indult fiatal pályájáról és karrierjéről is mesélt az érdeklődőknek. Kiss Péter Balázs kérdésünkre elmondta: jelenleg szabadúszó színészként dolgozik és az is elképzelhető, hogy a felújított Csiky Gergely Színház színpadán is megfordul majd.

Végvári György, a Kaposvári Egyetem stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettes hangsúlyozta: óriási munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek, ezért a karrier nap a vállalkozásoknak is jó lehetőség arra, hogy dolgozókat toborozzanak. Hozzátette: az egyetem célja, hogy versenyképes diplomát adjon a hallgatóknak.

Egyetemistákra bízták a problémákat

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Kaposvári Egyetem a Kaposvári Közgazdaságtudományi Szemináriumot (KAKTUSZ). Az esemény célja az volt, hogy az egyetemisták a cégek különféle, főként környezetvédelmi problémáikra megoldásokat találjanak. Parádi-Dolgos Anett, a Kaposvári Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézetének igazgatója kérdésünkre elmondta: a Videoton, a Fino-Food Kft. és a kaposvári cukorgyár adott feladatott a hallgatóknak. A cégek olyan környezetvédelmi témában kérik ki az egyetemisták véleményét, amely problémát nem oldották meg vagy javítani kellene rajta. A hallgatóknak szakmai mentorok segítéségével egy napjuk volt arra, hogy javaslatokat tegyenek a problémákra, majd bemutassák azt. Ezután három hetük lesz, hogy a cégek által delegált munkatárssal és mentorokkal együtt bővebben is kidolgozhassák ötleteiket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában