kritika

2019.04.06. 16:56

A horrormacska visszavág

Szektás gyerekek, egy kísértet kilátszó aggyal és egy horrormacska is borzolja a kedélyeket a Kedvencek temetője új remake-jében.

Koszorus Rita

PET SEMATARY, from Paramount Pictures.

Nem meglepő módon a nagyon beharangozott új horror az 1989-es ugyanilyen című mozi újragondolása és Stephen King Állattemető című regényének feldolgozása. Én nagyon vártam a bemutatót, mert annak idején rettegtem a Kedvencek temetőjétől, azon belül is Gobi kutyától. Aztán rájöttem, hogy az a második részben van.

Félelmetes házi kedvenc azért ide is jutott: Church, a macska személyében. A horrormacska a legfélelmetesebb az egész filmben! És veszettül idegesítő, hogy itt-ott felbukkan és mindig problémát, netán tragédiát okoz. A nyávogása pedig egyenesen pokoli. Amit meg egyáltalán nem értek: hazajön a „cicus” X idő után, bozontos a szőre, büdös, mint a kéthetes szemetes és mégis beengedik a kis Gage szobájába?! Senkinek nem gyanús, hogy mit evett az a dög, hogy hullanak a nyomában a virágok?! Nem beszélve arról, hogy folyton karmolászik mindenkit.

A másik para-forrás, a kislány, Ellie. No persze nem élve, hanem a temetős túra után. Persze azért lehetett volna félelmetesebb is, mert csak a fürdőkádas jelenetnél futkosott a hideg a hátamon, meg amikor kapálózott miközben a fater igyekezett ásót állítani a fejébe.

Nem tetszett a szellemes rész sem, szerintem az elvitte kicsit a gagyi irányába a filmet. Viszont az anyuka gyerekkori traumája, a kifacsart gerincű nővérrel, az elég jól sikerült. Volt dolguk vele a maszkosoknak, az egyszer tuti!

A szomszéd bácsi teljesen elhanyagolható volt, a halála az már nem annyira. Ott még a szemem is befogtam! Szerintem nem árulok zsákbamacskát, ha ezt leírom. Hiszen minden magára valamit is adó horror film néző látta a 89-es változatot és tudja milyen sors vár Judra. A Kedvencek temetője az akkori technikával ma már viccesnek hathat, de akkoriban az egyik legfélelmetesebb horror film volt.

Egy remake-nél általában nem azt érdemes nézni, hogy mennyire stimmel az új az eredetivel, hanem azt, hogy miben tud újat adni. Abban biztosan, hogy sokkal jobb a minőség, legyen szó a képről, vagy az effektekről. Sikerült pár csavart tenni a történetbe, itt gondolok a balesetre, a kicsavart gerincű nővérre, meg a záró jelenetre. A szektás gyerekek is tetszettek benne, megadta a film hangulatát. Az új Kedvencek temetője talán nem is a látvány miatt félelmetes, hanem a kérdések miatt, amelyeket felvet. Vajon visszahoznánk -e szeretteinket a halálból, ha lehetne?!

Cím: Kedvencek temetője (Pet sematary)

Hossz: 100 min

Rendező: Kevin Kolsch, Dennis Widmeyer

Szereplők: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jeté Laurence, Hugo Lavoie, Obssa Ahmed,

Alyssa Brooke Levine

Játssza: Kultik Kaposvár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában