hős kerestetik

2019.04.25. 16:55

A jövő tűzoltóit keresték

Tagtoborzást szervezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Marosi Gábor

Fotó: illusztráció

A verbuválást fél évente szervezi meg a tűzoltóság azért, hogy folyamatosan biztosítsa az utánpótlást. A mostani toborzóra nyolcan jelentkeztek, nekik egy motivációs beszélgetést követően fizikai felmérőn kellett helytállniuk. Az érdeklődők kétezer métert futottak, de a felülési és a fekvőtámasz tudásukat is bemutatták.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kérdésünkre elmondta: a nyolc jelentkező mindegyike teljesítette a fizikai alkalmassági vizsga feltételeit, de még vár rájuk egy egészségügyi és pszichológiai teszt is. A tűzoltó szakmára legrátermettebb és legelhivatottabb öt jelentkező pedig idén szeptemberben kezdheti meg öt hónapos alapfokú tanulmányát. A kaposvári jelentkezők mellett még egy siófoki és egy marcali hallgató is részt vesz a képzésben, a hét újonc pedig 2020 februárjában állhat szolgálatba.

Mukics Dániel hozzátette: Somogy megyében több mint négyszáz munkavállalót foglalkoztat a katasztrófavédelem. A létszám gyakorlatilag teljesen feltöltött, a dolgozók átlagéletkora harmincnyolc év. Tűzoltónak azok jelentkezhetnek, akik nem töltötték még be az ötvenötödik életévüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában