látogatás

2020.02.10. 18:03

A kaposvári agrárképzéssel enyhítenék a szudáni élelmiszerhiányt

Szudáni fiatalokat képezne ki agrár-szakembereknek a Kaposvári Egyetem.

Marosi Gábor

Az angol nyelvű képzési program részleteiről hétfő délelőtt egyeztetett a kampusz vezetése Hassan Ali Osman, a Szudáni Köztársaság budapesti Nagykövetségének követ-tanácsosával, ideiglenes ügyvivőjével. A diplomata a tanácskozáson elmondta: országában nagy az élelmiszerhiány, amelyet jelentős mértékben csökkenteni kell. Régóta beszéltek már arról, hogy olyan szakemberekre lenne szükségük, akik kellő szakértelemmel tudnák megoldani ezt a problémát. Hozzátette: azért választották a kaposvári felsőoktatási intézményt, mert az országban itt van a legjobb agrárképzés.

Áprily Szilvia, a KE Agrár- és Környezettudományi Karának oktatási és akkreditációs dékánhelyettese kiemelte: a szudániak a baromfi tenyésztés és tartás, a szarvasmarha tartás, valamint menedzsment, illetve a vetőmag előállítási terület iránt érdeklődnek. A dékánhelyettes úgy fogalmazott: mivel az agrárkarnak és az állattenyésztésnek komoly múltja van, ezért minden területen segíteni tudnak a szudániaknak. Az idén szeptemberben induló képzésre minimum tíz hallgatót vesznek fel, de ennél nagyobb létszámot is tudnának fogadni. Az eseményen elhangzott: A KE egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy nemzetközibbé váljon, növelje az intézménybe érkező külföldi diákok számát, valamint hogy még szélesebb választékot kínáljon az idegen nyelven elérhető képzéseiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában