tanács

2019.05.15. 17:59

A kaposváriak egészségéért dolgoznak majd

Megalakult a kaposvári Egészségtanács, amely azért fog dolgozni a következő években, hogy a kaposváriak minél egészségesebbek legyenek.

Koszorus Rita

A városházán, szerdán igazi szakemberek közreműködésével alakult meg a kaposvári egészségtanács. Kovács Melinda és Horn Péter akadémikusok, Moizs Mariann a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, Repa Imre az intézmény stratégiai igazgatója, Giacomo Pedranzini a Kométa ügyvezető igazgatója, Papp Lajos szívsebész és Varga László megyéspüspök tagjai a grémiumnak.

Az alakuló ülésen Szita Károly, Kaposvár polgármestere kiemelte: roppant fontos a megyeszékhely számára ez a testület. – Megtiszteltetés a város számára, hogy ilyen neves, szakmájukat kiválóan művelő és értő szakemberek vállalkoztak arra, hogy mindent megtesznek azért, hogy Kaposvár legyen 2030-ra a legegészségesebb magyar város – foglalta össze az Egészségtanács létrejöttének célját a városvezető.

Szita Károly arra kérte a tanácsban helyet foglaló résztvevőket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az előttük álló tizenegy esztendőben el tudják érni kitűzött céljukat.

Az Egészségtanács feladata, hogy a város polgáraival együtt megtervezze az új várospolitikai programot. Ezért számos módon kereste Szita Károly a találkozás és beszélgetés lehetőségét a kaposváriakkal. Az elmúlt hetekben soha nem látott mennyiségben érkeztek vissza válaszok arra a véleménykérő levélre, amelyet minden kaposvári háztartásba eljuttatott az önkormányzat. Ezek alapján négy fő iránya lesz a programnak: foglalkoztatás, demográfia, közszolgáltatások és energiafüggetlenség, valamint az egészség.

A város polgármestere korábban bejelentette: történetének legnagyobb fejlesztési programja, a Németh István Program után újabb várospolitikai programba kezd. Azt szeretnék elérni, hogy a kaposváriak többet keresnének és 2030-ra már többen születnének a városban, mint ahány idős eltávozik, s ha az évtized végére Kaposvár Magyarország legegészségesebb városa lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában