Kirándulás

2019.08.10. 09:00

A Kékesen jártak az Alternaivok

Az Alternaiv Egyesületnél szinte egymást érték a vakációs programok: a Mátrában erdei vándortábort szerveztek, a nyári napközis tábor után most 20 fiatal lány életvezetési foglalkozásra jár, s vasárnap családi és ifjúsági napot tartanak.

Harsányi Miklós

Pirka Mátyástól, az Alternaiv Egyesület elnökétől tudjuk, hogy húsz, 14–18 éves fiatal vágott az útnak, többen életükben először jártak a Kékesen. Élményekben gazdag volt a túra, pedig volt, ahol nem volt térerő, s a 4G sem működött mindenhol.

A kapcsolatteremtés és a konfliktuskezelés mellett a továbbtanulásról is szó esik a most zajló életvezetési tréningen, s teljes erőbedobással készítik elő a vasárnapi családi napot. Főzőverseny, táncház, gyerekműsor, Dumaszínház és élő koncert: ízelítő az egész napos műsorból.

Pirka Mátyás kiemelte: a családok kikapcsolódásáról, s a közösség erősítéséről szól a rendezvény. S a gazdag nyári program után elkészült az őszi menetrend is: a méltán népszerű Aludj máskor! középiskolások 24 órás sport és kulturális találkozójának szeptember 27-én és 28-án Nagybajom ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában