Találkozó

2019.05.20. 18:19

A közös tudás a fejlődés záloga

A kaposvári kulturális szakemberekkel találkozott hétfőn délután Szita Károly polgármester a Városházán. A Tematikus beszélgetések – 2019 című rendezvénysorozat keretében mutatta be a városban zajló fejlesztéseket és a jövőbeli terveket.

Góz Lilla

– Abban hiszek, hogy csak közös tudással határozhatjuk meg a jövőt – kezdte köszöntőjét Szita Károly, mikor a város kulturális szakembereivel találkozott. Egy kilenc perces kisfilm mutatta be a most zajló beruházásokat, amelyek a Németh István Programban 190 milliárd forintból valósulnak meg.

– Soha ne legyen rosszabb tíz éve Kaposvárnak, mint ami mögöttünk van. A gazdasági világválságot követően fejlesztettünk, adókedvezménnyel támogattuk a kaposvári vállalkozásokat. Azt gondoltuk a bajban adni kell, nem elvenni – mondta el Szita Károly. Hozzátette: valamennyi fejlesztés és építkezés a Kaposváron élők, dolgozók javát szolgálja.

– A konzultáció azért fontos számunkra, mert stratégiákat határoz meg és ismerteti a jövőbeli elképzeléseket. Kollégáim látják az irányokat merre tartanak a kulturális intézmények és a város – mondta el Ábrahám Levente, a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója. Az ötletek között szerepelt a kaposvári vár romjaiból kialakított turisztikai attrakció vagy a megyei képzőművészeti tárlatok újbóli megszervezése. Szita Károly még további tizenkettő tematikus beszélgetést tervez. A szociális szféra szereplőivel, a kórház szakorvosaival és a város háziorvosaival is találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában