balaton fagyija

2019.05.08. 09:00

A legjobb ízek nyomában: újra körbenyalták a Balatont

Tizenhárom nevező cukrászda huszonhatféle fagylaltját kóstolták meg az ítészek az idei Balaton Fagyija megmérettetés zsűrizésén a napokban.

Koszorus R.

A Balatoni Turizmus Szövetség hat évvel ezelőtt indította Nyitott Balaton programsorozatát – melynek része a Balaton Fagyija is – azzal a céllal, hogy megmutassa a turistáknak már tavasszal is várja őket a Balaton és vannak nyitva szolgáltatók a tó körül. – Mi nem a szezon hosszabbításban gondolkodunk – mondta Fekete Tamás, a szövetség alelnöke. – A koncepciónk az, hogy minden szezonnak megfelelő kínálatot alakítsunk ki és ezzel négy évszakossá tegyük a Balatont.

 

Másrészről pedig, több éve zajlik egy gasztroforradalom hazánkban, s ennek a Balaton a lüktető motorja. – Szerettük volna, ha a fagylalt készítők is aktívan kiveszik részüket – tette hozzá Fekete Tamás. – Azt tapasztaljuk, hogy ez meg is történik maradéktalanul, mert akik neveznek és jól szerepelnek a Balaton fagyiján más nemzetközi és hazai megmérettetéseken is előkelő helyeket szereznek.

A közös díjátadóval nem titkolt cél pedig, hogy a fagylaltkészítés során szerzett tapasztalatokat, a folyamatos képzés során elsajátított ismereteket egymásnak is átadják a hideg nyalat mesterei. Ezáltal érhetnek el a szolgáltatók még magasabb, turista csalogató színvonalat a Balatonnál. A Balaton Fagyiját jövő héten jelentik be, stílszerűen egy balatoni hajó fedélzetén, s emellett különdíjakat is megítél a szakmai és társadalmi tagokból álló zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában