elismerés

2019.12.06. 09:00

A magyar közmondások kincsvilágát hozták közelebb a diákokhoz

Ötödik alkalommal vehette át a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Digitális Pedagógus Díjat Dénesné Szak Andrea.

Góz Lilla

A kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola pedagógusa Pandur Emesével, a kadarkúti Jálics Ernő Általános Iskola könyvtáros tanárával a magyar közmondások és szólások kincsvilágát hozta közelebb a diákokhoz.

– A nyári szünetben a kaposmérői és kadarkúti, főleg 5-6. osztályos diákok számára dolgoztuk ki módszertanunkat Pandur Emese kolléganőmmel – mondta el Dénesné Szak Andrea.

– Lassan már idegen nyelvként hat rájuk egy-egy szólás vagy mondás, az ötödikes nyelvtankönyv egy-két fejezetén kívül alig találkoznak a tanulók hasonló példákkal. Ezért szerettük volna játékos, interaktív módon a diákokat bevezetni ennek a csodálatos szókincs birodalomnak a világába – jegyezte meg a kaposmérői pedagógus.

A programban részt vevő diákok 3-4 fős csoportokban dolgoztak a feladatokon, jutalmul fabatkákat gyűjtöttek minden helyes feladatért. Az elvégzett munkáikat egy közös online munkafelületre, a „schoologyra” kellett feltölteniük. A program keretében jutott idő közös játékra és a diákok találkozhattak Bosnyák Viktória írónővel, aki A nagy szinonimahadjárat címmel könyvet is írt a témában. A programjukat – melybe száz diákot vontak be – a Digitális Módszertár öt legjobb pályadíjának egyikével ismertek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában