fotók

2019.03.05. 14:00

A mester ezüstös, a diáklány aranyos

Ezüstéremmel és két különdíjjal tért haza Tatáról, a 17. Farsangi Kupáról Mihajlovits Róbert. Kulcsár Kinga, a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanulója aranyérmet szerzett.

Góz Lilla

Óvatosan hozta ki féltett süteményeit Mihajlovits Róbert a Nemzetőrsori tanüzemben. Két héten át dolgozott, hogy a tatai megmérettetésre különleges süteményeket alkosson.

– Eddig a diákjaimmal versenyeztem, akik örömömre mindig éremmel tértek haza. Sikereiken és a tavalyi Pelikán kupán elért eredményeimen – Mihajlovits Róbert tavaly a Szolnokon megrendezett Pelinkán Kupáról abszolút győztesként térhetett haza – felbuzdulva szerettem volna újra megméretni magamat – mondta a cukrászmester. Az oktató a versenyre törpe francia desszerteket készített mangós, málnás, epres, narancsos, kávés töltelékkel.

A nyolcdarabos karamell desszertek közepébe puha grillázst tett, a tetejére pedig csokoládémousse került. Harmadik alkotása egy tányérdesszert volt.

– Harmincnégy éve tanítom a szakmát, és mindig arra törekedtem, hogy keressem a fiatal tehetségeket. Büszke vagyok, hogy volt olyan diákom, aki Kanadában a WorldSkills világbajnokságon szerepelt.

A szakmát szeretni kell és alázattal kell művelni – húzta alá a mestercukrász. Azt tervezi, hogy áprilisban újra indul a Pelikán Kupán, de előtte még a Krúdy versenyen diákjaival vesz részt.

Kulcsár Kinga 12. osztályos cukrásztanuló pedig aranyéremmel és két különdíjjal tért haza Tatáról. – Egy fehér csokis szamócás és egy tejcsokoládés mangós mousse-t készítettem. Nagy öröm volt számomra, hogy szép eredményekkel térhettem haza – mondta a sántosi lány. – Sokat fejlődtem, amiben nagy a szerepe tanáromnak, Pájer–Gubasóczi Renátának. Nagy vágyam, hogy egyszer saját cukrászdámban kínálhassam az általam készített süteményeket – jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában