Velencei-tó

2018.08.06. 17:30

Metallica-adományból táboroztak a jádi gyerekek

Hatvan halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek, köztük tizenhárom somogyjádinak rendezett tábort a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Abból a 4 millió 250 ezer forintból üdülhettek, melyet az amerikai Metallica együttes ajánlott fel a szervezetnek április 5-ei koncertjén.

Góz Lilla

– A magyarországi koncertszervező kereste meg szervezetünket, hogy a Metallica támogatná az alapítványt – mondta Dudás Mária. A Gyermekétkeztetési Alapítvány programvezetője hozzátette: a felajánlott, több mint négymillió forintból hatvan 6–12 év közötti gyermek üdülhetett a Velencei-tónál. A tanulók Kabáról, Somogyjádról, Tiszaigalról és Tiszaszőlősről érkeztek. A somogyi faluból tizenhárom hátrányos helyzetű gyermek üdülhetett.

A 11 éves Farkas Klaudia nagyon jól érezte magát a táborban, a legjobban a fürdést és a hajózást élvezte. – Hétfőtől szombatig sokat fürödtek, kézműves foglalkozásokon, vetélkedőkön vettek részt – mondta el a kislány édesanyja Ruszó Ibolya. Megjegyezte: nagyon örültek a lehetőségnek, hogy élményekkel térhetett haza gyermekük, ez volt az egyetlen tábor, amelybe el tudták küldeni.

Lőrinczné Kiss Ilona, Somogyjád polgármestere elmondta: a családsegítő választotta ki azokat a hátrányos helyzetű családokat, amelyek gyermekei elutazhattak a Velencei–tóhoz. – A gyermekjóléti szolgálat szakemberei és egy szociális munkás egyetemista vállalta, hogy elkíséri a gyerekeket és vigyáz rájuk egy héten keresztül.

A gyerekek közösen készítettek egy óriásplakátot, hogy megköszönjék a Metallica adományát. Kézlenyomataikat elküldik a zenekarnak az alapítvány közbenjárásával. A pénzösszegből a táborozás mellett augusztus nyolcadikán az alapítvány százhúsz élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a nélkülöző családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában