gyérítés

2019.07.30. 16:44

A parlagfű fölébe szálltak

Somogyban is végrehajtották a közelmúltban a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítését.

Már kilencedik alkalommal, pontosan július 23-án végeztek légi felderítést, amelyhez – a korábbi évekhez hasonlóan – a helikoptereket a Készenléti Rendőrség biztosította. Az ellenőrzés a megye északi felére, a Balaton és a 61-es számú főút által határolt, 150 ezer hektáros területre terjedt ki.

A gondos gazdálkodóknak köszönhetően – akiknek már bevált gyakorlatuk, hogy az aratás után, amint lehetséges elvégzik a tarlóhántást – a szakemberek nem találtak olyan területet, ahol eljárást kellett volna indítani a földhasználóval szemben. Természetesen a földi felderítés nem ér véget, így a parlagfű ellen a vegetáció végéig folytatni kell a védekezést. Bemérés esetén a terület méretétől és a fertőzöttség mértékétől függően 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő büntetést kap a földhasználó vagy tulajdonos, továbbá az eljárás költségeit is meg kell térítenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában