összetartás

2019.07.24. 09:00

A település közösségeinek ünnepe lett a BöhönyeFest

A település ünnepévé nőtte ki magát az immár ötödik alkalommal megrendezett Illés-napi búcsú és falunap. A rendezvény új elnevezést kapott idén; Böhönyefest néven hirdette meg az önkormányzat a Szárnyaló közösségek pályázati támogatásnak köszönhetően.

Kovács Gábor

A rendezvény helyszíne a böhönyei sportpálya volt, ahol 635-en vettek részt a programokon. A cél a településen élő közösségek erősítése, a civil szervezetek és intézmények együttműködésének elősegítése volt. A BöhönyeFest-et Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Zsoldos Márta Piroska polgármester asszony nyitotta meg.

– A közösség ünnepe ez a rendezvény, és a közösségünk gerincét az egyesületeink és munkahelyi csoportjaink, baráti társaságaink alkotják – mondta Zsoldos Márta Piroska. – Számomra a legfontosabb az itt élők közössége. Egy közösség jóléte nemcsak az anyagi javakon múlik, hanem az összefogáson, mert egymásra vagyunk utalva. A településünknek jövőképe van, amelyet közösen alkotunk. Azt szeretném, hogy a böhönyeiek érezzék: jó itt élni, és erős, összetartó csapat a miénk.

Móring József Attila gratulált a település eredményeihez, és hozzátette, hogy a böhönyeieknek határozott elképzelése van a fejlődésről, és kitűnő pályázatokat adtak be. Biró Norbert köszöntötte a horvát Sokolovac küldöttségét, és hangsúlyozta: példaértékű módon jó úton indult el Böhönye.

A megnyitó után a Böhönyei Dalkör, a Böhönyei Gézengúz Óvoda óvodásainak és a környező települések fellépőinek műsorát láthatták az érdeklődők. Ezután az L-K. Beat Band Retro Zenekar, az European Operett, Váradi Ádám, az UFF Dance Néptánc Együttes, Kökény Attila és a Retrokonok zenekar szórakoztatta a vendégeket. A gyerekeknek ugrálóvár, körhinta, rendőr-, mentő-, tűzoltóautó bemutató, 3D-s virtuális szemüveg, arcfestés és csillámtetoválás színesítette a programot.

Délután adta át Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Nemes Nándor, az MLSZ elnöke azt az új műfüves sportpályát, melyet a helyi sportegyesület öregfiúk csapata avatott fel egy barátságos labdarúgó mérkőzéssel. A sportparkkal Böhönye és a sportegyesület vagyona 50 millió forinttal nőtt az MLSZ támogatásának és az önkormányzatnak köszönhetően.

Sokan segítettek a szervezésben

Az alábbi intézmények és civil szervezetek munkája révén tudott a rendezvény sikeres lenni: Böhönye Község Önkormányzata Böhönyei Gézengúz Óvoda és Konyhája, Böhönyei Rendőrőrs, Böhönyéért Egyesület, Böhönye KSE, Csillagösvény Egyesület, Forráspont Közösségi Egyesület, Kommunális csoport, Községi Könyvtár és Művelődési Ház, Landek János, Mentőállomás, Nyugdíjas Klub, Önkéntes Tűzoltó egyesület, Önkormányzati Tűzoltóság, Polgárőr Egyesület, Szociális Alapszolgáltatási Központ, Pósai Horgászegyesület, Szárnyaló Közösségek pályázat.

Nagyszabású fejlesztések következnek

Az idei nagyobb fejlesztések már elkezdődtek Böhönyén. A bölcsőde újjáépítése mellett a polgármesteri hivatal épületének

rekonstrukciója folyik. A piac közbeszerzése most van soron. Két útszakasz, a Kossuth utca és a Táncsics utca felújítása történt meg. A főútra csatlakozó szőlőhegyi utak szilárd burkolatot kaptak a gazdák, vállalkozók és ott élők örömére. Jelenleg egy beadott pályázattal tovább javítanák a hegyi utakat. A Magyar Falu programban szolgálati lakások kialakítását tervezik az Ady utcában. A polgármesteri hivatal külső felújítását a belső követi. A BM-tűzifa pályázatán 463 köbméter tűzifát igényeltek a télre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában