javul a bizonyítvány

2017.09.09. 18:05

Akár negyvenezer forintot is kaphatnak a diákok

Akár negyvenezer forintot is kaphatnak azok a batéi diákok, akik a tanév végére két tantárgyból egy jegyet javítanak, s a többi tárgyból megtartják az előző évi osztályzatukat. Az új lehetőség felkeltette a fiatalok és a szülők érdeklődését; a diákok szeptember végéig jelentkezhetnek az ösztöndíjra.

Harsányi Miklós

– Biológiából és kémiából négyesről ötösre szeretnék javítani – mondta a nyolcadikos Tóth Patrik, aki a taszári iskolába jár. – Én is jelentkezni akarok az ösztöndíjra, igyekszem mindent beleadni a tanulásba.

A harmadik osztályos Fejős Milán és a a nyolcadikos Guzmics Gergő is abban bízik, hogy a tanév végén az eddiginél is jobb jegyek szerepelnek majd a bizonyítványukban. Zsalakó Ernő, Baté polgármestere azt mondta: a korábbinál is jobb teljesítményre, több tanulásra kívánják ösztönözni a diákokat, a képviselő-testület ezért alapította az ösztöndíjat. Melyre szeptember 30-ig lehet jelentkezni, s a szülőknek és a diákoknak egy nyilatkozatot kell aláírniuk. Az egyszeri támogatást differenciáltan kapják a tanulók: a második, harmadik és negyedik osztályosok maximum 20 ezer forintot, az 5-6 évfolyamosok legfeljebb 30 ezer, míg a hetedikesek, nyolcadikosok akár 40 ezer forinthoz is hozzájuthatnak. Batében nincs iskola; a 65 diák Taszáron, Nagyberkiben és Kaposváron tanul.

– Tudás és szorgalom kell a boldoguláshoz: azt szeretnénk, ha fiataljaink minél jobb teljesítményt nyújtanának – folytatta Zsalakó Ernő. – Az ötletgazda Gobányi Sándor alpolgármester volt. Mindenki annak örülne, ha minél több támogatást fizethetnénk a diákoknak, ez két dolgot jelent: javulnak a tanulmányi eredmények, s bővül a továbbtanulási lehetőség. A végzős általános iskolások szinte kivétel nélkül középiskolában folytatják tanulmányaikat, célunk, hogy felnövekvő új nemzedék sikeresen helyt álljon. S az is öröm, hogy több helyi fiatal főiskolára, egyetemre jár.

Horváth Zoltán Gábor, a taszári iskola igazgatója szerint a beígért támogatás jobb, hatékonyabb tanulásra sarkallja a tanulókat. A tanulás, a képzés befektetés a jövőbe, s minden ami erre motiválja őket, segíti a célok megvalósítását.

– Az egy-nyolc osztályos iskolánkba 220 gyermek jár – tette hozzá. – Igyekszünk mindent megteremteni a színvonalas oktatás érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában