szuperkoncert

2019.05.07. 19:25

Ákos tíz év után lép ismét színpadra Kaposváron

A műsor átöleli az elmúlt 30 év történetét, vannak benne elmaradhatatlan nagy slágerek, olyan csemegék, melyeket talán csak azok ismernek, akik folyamatosan figyelemmel kísérték Ákos pályáját.

Barkóczy László

Az arénaavató Ákos idei országjáró turnéjának egyik első állomása lesz, amelyen alapvetően rock hangzású produkciót állít színpadra.

Ez az új műsora a 31 éves dalszerzői munkásságát fogja át, slágerekkel és ritka csemegékkel.

Ákosé lett Az év nagykoncertje 2018-ban

– 2019-ben egy vadonatúj programot állítunk színpadra, amelynek alapját a tavalyi arénabeli dupla előadásunk adja hangszerelés és dalválasztás tekintetében is – bocsátotta előre Kovács Ákos, elárulva: a repertoár összeállítását komoly viták előzték meg, melynek eredményeként sikerült egy nagyon izgalmas programot életre hívni.

A 90-es évek közepének rock hangzású Ákos-koncertjeit idézzük fel, de a mai tudásunkkal, s ahogy az tőlünk szinte már elvárható, komoly energiákat fektetünk a látványvilágba is. Számunkra a legfontosabb, hogy a közönség úgy menjen haza, hogy kapott valamit.

Ami pedig a zenekar felállását illeti: Ákos Bánfalvi Sándorral (dob), Lepés Gáborral (szintetizátor, vokál), Madarász Gáborral (gitár, vokál) és Kálló Péterrel (basszusgitár) lép majd színpadra.

Ákos immár több mint három évtizedes karrierje tele csúcspontokkal és minden korábbi eredményeket megdöntő rekordokkal. Bár a Bonanza Banzai tagjaként indult zenész szólistaként ért fel a csúcsra, rajongótáborának kialakulása még a szintipop műfajában egyedülállóan sikeres trió működésének éveihez kötődik. A Kovács Ákosként 1968. április 6-án született gitáros-billentyűs-dobos-énekes Hauber Zsolttal és Menczel Gáborral 1987-ben alapította meg első igazán mérvadó zenekarát, amelynek munkásságára a Depeche Mode volt legnagyobb hatással. Közel egy évtizedes működésük alatt nyolc stúdióalbumot készítettek, s hat alkalommal léptek fel az akkor legnagyobb magyarországi fedett téri koncerthelyszínként számon tartott Budapest Sportcsarnokban.

Ákos még a Bonanza Banzai működése alatt, 1993-ban készítette el első szólólemezét, a Karcolatok című album zenei anyaga merőben eltért a Bonanzai Banzai megszokott világától, sokkal érzékibb, részben gitárcentrikusabb, egy kicsit a rock irányába hajló dalokat is tartalmazott. A Karcolatokkal új korszak kezdődött Ákos életében, a zenész szólóban folyamatosan változó stílusú, ugyanakkor minden esetben minőségi dalgyűjteménnyel jelentkezett, s ennek köszönhetően még tovább tudta bővíteni rajongótáborát.

 

Jegyek a kaposvári, pécsi, szekszárdi Tourinform irodákban kaphatóak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában