készülődés

2019.12.20. 20:00

Arénában ünnepelt a Kaposvári Videoton

A Videoton 11 telephelye közül a somogyi gyáregység volt 2019-ben a legeredményesebb: Kaposváron és Marcaliban 2020-ban közel egymilliárd forintot kívánnak fejlesztésre fordítani. A dolgozókat pénteken évzáró ünnepségén látták vendégül a Kaposvár Arénában.

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

– Mindent egybe véve sikeres évet zárunk, nagy lendülettel folytattuk az innovációs programot – mondta Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton ügyvezetője. – A nyugat-európai gazdaság lassulását érezni lehetett, a tavalyi 43 milliárd forinttal szemben 41 milliárd forint a bevételünk, ám nyereségesek vagyunk, s új megrendeléseket nyertünk el. A meglévő termékek mellett az idén ipari padló tisztító gépek gyártását is elkezdtük Kaposváron, s 2020-ban egy akkumulátor fejlesztésre szakosodott start up céggel indítunk el egy új projektet, amely akár több milliárd forintos üzletet jelenthet. A megyeszékhelyen és Marcaliban csaknem 1600 dolgozót foglalkoztunk, s célunk, hogy jövőre tovább erősítsük a hatékonyságot. Új automata gyártósorokat telepítünk, s a korábbi hagyományokat folytatjuk: a 2018-as 500 millió forint helyett jövőre csaknem egymilliárd forintot fordítunk fejlesztésre.

A Kaposvár Arénában pénteken este látták vendégül a dolgozókat, kiemelkedő munkájukért 81-en részesültek elismerésben. Az ipari vállalat nem csak ezúttal jutalmazta alkalmazottait: idén is volt pulykapénz, s mindent egybevéve több mint 100 millió forintot fordítottak anyagi juttatásokra. Pálca Levente, a Kaposvár Videoton ügyvezető igazgatója rámutatott: a siker érdekében szükség van a megújulásra. A világgazdaság jóval gyorsabban változik, mint akárcsak öt éve, komplexebb szolgáltatást kell nyújtani, ehhez viszont folyamatos szakmai fejlődésre van szükség egyéni, illetve szervezeti szinten egyaránt.

Gerber András: alap a gyors reagálás

– Felemelő érzés, hogy ennyire összetartó a kaposvári Videoton-csapat, erre hosszú távon is építhetünk – hangsúlyozta Gerber András senior igazgató. – Döntőnek tartom a műszaki fejlesztések folytatását: a cégnél jelenleg több mint 100 mérnök dolgozik, s lényegesnek érzem, hogy az új ötleteket minél gyorsabban beépítsük a napi termelésbe.

Gerber András szerint az üzleti életben alap a gyors reagálás. A huzamos ideje meglévő üzleti kapcsolatokon kívül a fejlődést nagyban előre lendítheti az újabb üzleti megállapodás, amely nemcsak a forgalmat növeli, hanem az innováció területén is kedvező változásokat indíthat el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában