víztisztítás

2019.08.02. 18:52

Arzén mentes, tiszta vízzel ünnepel a 750 éves falu

Öt helyszínen indultak építkezések egy víztisztítási program keretében Somogy megyében: Csokonyavisontán, Darányban, Lakócsán, Taszáron és Orciban lesz tisztább, arzénmentes ivóvíz a munkálatok befejeztével.

Györke József

Schweickhardt Gyula Levente környezeti és energia hatékonyságért felelős államtitkár a csokonyavisontai vízmű átadó ünnepségén szólt arról, hogy országosan 3,6 milliárdos beruházás részeként valósult meg a csokonyavisontai fejlesztés 417 millió forintból. Rinyaújlakkal együtt 1780 embert érint a tiszta ivóvíz. Örül annak, hogy a technológia elkészült, már csak a próbafolyamatok vannak hátra.

Harasztia Attila csokonyavisontai polgármester nagyon fontos lépésként értékeli a mai ünnepséget, amikor végre tízévnyi huzavona után átadhatták a korszerű létesítményt. Most már csak a környezet rendbetétele és egyéb munkálatok vannak hátra. Bízik abban, hogy a jelenlegi próbaüzem is sikeres lesz, és szeptembertől a végre tiszta, egészséges ivóvízhez juthatnak a csokonyavisontaiak.

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke példaértékűnek értékelte a beruházást. Az ivóvíz alapvető emberi jog, ezt biztosítja a kormány és az önkormányzat – mondta az átadáson. A 417 milliós beruházás mellett az önkormányzat telekvásárlással is segítette, hogy korszerű épület is rendelkezésre álljon. Elismerését fejezte ki, hogy felismerték a lehetőséget a településen és bátran ráléptek a megvalósítás útjára. Az ünnepélyes avatót követően emlékeztek meg a település 750. évfordulójáról, majd hat főt „Csokonyavisontáért – falunkért” elismeréseket adtak át a kastély éttermében megtartott ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában