elismerés

2020.02.19. 18:27

Az ápolókat köszöntötték Nagyatádon

Ápolókkal és orvosokkal telt meg a „Nagyatádi Kórház” szakrendelőjének a folyosója, ugyanis az ápolókat köszöntötték – mondta dr. Pósa István a kórház főigazgató főorvosa, aki Kossuth Zsuzsanna – a magyar ápolás megteremtőjének – életútja ismertetését követően bemutatta a magyar ápolás fejlődését.

Györke József

Fotó: Picasa

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével és szólt az ápolók lelkiismeretes és áldozatkész munkájáról Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Ormai István nagyatádi polgármester, akik tolmácsolták a térség lakosságának köszönetét az ápolók részére. A gimnázium kórusa dalos műsorral köszöntötte a megjelenteket Johancsik Zsuzsanna vezényletével.

A köszöntőket követően elismeréseket adtak át a kimagasló munkáért. Az év szakdolgozója címet kapta Bencsikné Mohari Veronika diatetikus. Igazgatói dicséretben részesültek: Cservék Ferencné ápoló (sebészet), Juhász Julianna Mária szakasszisztens (tüdőgondozó), Dakosné Bók Erzsébet laboratóriumi szakasszisztens, Kozmáné Csordás Mónika ápoló (krónikus osztály), Máté István felnőtt szakápoló (aktív pszichiátria), Balogh Márta diabetológiai szakápoló (belgyógyászat), Radák Kitti terapeuta (mozgásszervi rehabilitáció)

A Magyar Ápolók Napjához kapcsolódóan két előadás is elhangzott. Fenyvesi Józsefné a CT vizsgálatokat befolyásoló tényezőket mutatta be, Harmath Attila pedig a gyógyászati segédeszközök forgalmazásáról, mint az orvosi rehabilitáció szerves részéről beszélt.

Az ünnepség az ápolók himnuszával és az elismerésben részesültek részére történt álló fogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában