egyediség

2020.02.20. 09:00

Az iparművészet változatos világára emlékeztet a siófoki tárlat

Festmények, grafikák, szobrocskák, vagy a népművészetből merített tárgyak egyaránt megtekinthetők a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában.

Gamos A.

Fotó: Kasza Jozsef

A mintegy négyszáz mű a képző- és iparművészet változatos világát öleli fel az elmúlt tizenhat esztendő legszebb alkotásaiból.

A tárlat anyagát a ságvári Szilády Áron Általános és Alapfokú Művészeti Iskola volt és jelenlegi tanulóinak munkáiból válogatták össze; a különféle témák, érdekes megoldások gyermeknek és felnőttnek egyaránt vizuális élményt nyújtanak egészen március 6-áig. Az egykori és mai növendékek rátermettségüket korábban már bizonyították, hiszen több művészeti versenyen, országos megmérettetésen is szép eredményeket értek el alkotásaikkal.

A kiállított alkotásokat Horváth Győző, az intézmény egykori diákja, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az ünnepélyes megnyitón a ságvári iskola Rokolya citerazenekara mellett Tarjányi Borbála lépett fel szavalatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában