Tetőgond

2019.01.17. 19:01

Bádogot tépett fel a heves szél a templom tetején

Koszorus Rita

A csütörtök délután támadt heves szél megkezdte a Nagyboldogasszony Székesegyház tetejét. A szél 5-6 méter magasságban hevesen csapkodta a három méter hosszan feltépett bádoglemezt. Mivel ez a gyalogosokat veszélyeztette, a helyszínre vonultak a kaposvári hivatásos tűzoltók. A lánglovagok magasból mentő segítségével hárították el a veszélyt, s eltávolították a székesegyház tetején éktelenkedő bádogdarabot. Végül – a tető kivételével – mindenki sértetlenül úszta meg az esetet.

Videónk az akcióról alább megtekinthető.

Megkerestük a Nagyboldogasszony Székesegyház plébánosát, Varga Pétert, aki mivel házon kívül tartózkodott, a helyszínen még nem tudott tájékozódni az épület állagáról. Ám elmondta: várhatóan zavartalanul folyhatnak tovább a misék a Kossuth tér emblematikus épületében.

A Kaposvári Egyházmegye főépítésze, Mohay Gábor, kérdésünkre elmondta: azon lesznek, hogy a keletkezett sérülést kijavítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában