egészséges táplálkozás

2018.07.29. 19:43

Bajnok séfek főztek a bölcsődéseknek Balatonlellén

Vitaminsaláta, gyümölcsös túrókrém, pontyfilé steak édesburgonyával és céklával – csak néhány étel a menüből, amelyet közösen készítettek és fogyasztottak el a bölcsődei dolgozók a gyermekek családjaival a balatonlellei roadshow-n.

Kovács Gábor

Bajnok séfek is főztek a bölcsődei roadshow somogyi állomásán, a balatonlellei Füles Mackó Bölcsődében a hétvégén. Az egészséges táplálkozást és a mozgást népszerűsíti a rendezvénysorozat, amelyet a Családok évében indított a Magyar Bölcsődék Egyesülete az EMMI támogatásával. Közelebb szeretnék hozni egymáshoz a bölcsődéket és a családokat.

– Azért éppen Balatonlellén és a mi bölcsődénkben, mert a nálunk dolgozik Kertes Noémi és Tölgyesi Ferencné, akik különdíjakat nyertek a közétkeztetési szakácsversenyen – mondta Szabó Leventéné bölcsődevezető. – Ezért a roadshow országos állomásain is besegítenek főzésbe, miután ők lettek a rendezvény főzőiskolájának arcai.

Terhes kismamák, pár hónapos csecsemők és óvodások – rengeteg kisgyermek érkezett a lellei rendezvényre. A szervezésben a balatonboglári, a fonyódi, a lengyeltóti, a marcali és a berzencei bölcsődék is részt vettek, és elhozták a helyi családokat is. Megkóstolhatták Némedi József, nyolcszoros magyar bajnok és Európa-bajnok bronzérmes séf egészséges ételeit.

A gyerekeknek játszóházat rendeztek be mozgásfejlesztő eszközökkel, lépegető pályával. Az óvodások és bölcsődések akár barkácsolhatnak is a kreatív asztaloknál. A marcali bölcsőde vezetője, Bíró Melinda és Apagyi Miklós énekes műsort adott, s fellépett a lellei Aprókák bábcsoport, valamint az óvodások táncoltak is. A rendezvényt a balatonlellei önkormányzat támogatta. A bölcsődei roadshow másik somogyi állomása a kaposvári Városligetben lesz augusztus 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában