Börtönfejlesztés

2019.03.02. 11:25

Befektetnek a nagyobb biztonság érdekében

A büntetés-végrehajtási szervezet fejlesztéseinek eredményeként 2010-től már több mint 1600 új hellyel bővültek a hazai börtönök: a Somogy Megyei Bv-Intézetben az idén újabb biztonsági beruházásokkal számolnak.

Harsányi Miklós

A tiltott tárgyak bejuttatásának hatékonyabb megakadályozása érdekében nagyobb érzékenységű fémkereső kapu beszerzését tervezik a kaposvári börtönben. Ezen kívül a biztonságtechnikai rendszer peremvédelmi eszközeit kívánják korszerűsíteni, s nagyobb felbontóképességű kamerákat is rendszerbe akarnak állítani, mely a fogvatartottak tevékenységének pontosabb megfigyelésére alkalmas.

– Az intézet folyamatosan keresi azokat a pályázatokat, amelyek kedvező elbírálása esetén tovább épülhet a börtön – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője. – Kedvező pályázati elbírálás esetén energiaracionalizálás, s a zárkák nyílászáróinak cseréjével van napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában