tisztítás

2018.04.16. 17:30

Begyűjtik az elpusztult desedai busákat

Elpusztult busákat gyűjtenek össze a Desedán: a haltetemeket az állati hulladék megsemmisítőbe viszik.

Harsányi Miklós

Szakszerű összegyűjtésükről és elszállításukról a Kaposvári Sporthorgász Egyesület gondoskodik. – A magyaregresi oldalon is láttam néhány elpusztult busát, a vízpart közelében, a nádasnál is akadt egy-két példány – mondta lapunknak egy kaposfüredi horgász. – Az első halakat néhány napja fedeztem fel, s gondolom, a szakemberek a lehető legrövidebb időn belül gondoskodnak az eltávolításukról.

Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára kérdésünkre elmondta: az idegen honos busák a hideg víz okozta sokk miatt pusztulhattak el még korábban. Folyamatosan gondoskodnak a halak összegyűjtéséről, a héten is több akciót szerveztek, s a munka lassan végéhez közeledik.

– Nagy súlyú, akár 20-30 kiló körüli példányokról is szó van – folytatta az egyesület titkára. – Eddig nagyjából három mázsányi elpusztult busát emeltek ki a Desedából.

A szakembertől tudjuk: az állati hulladék megsemmisítőbe viszik a halakat. A feladatot előreláthatóan a hétvégéig befejezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában