megfigyelés

2019.04.18. 14:00

Beköltözik a Nagy Testvér Fonyódra

Már hosszú ideje tervezték a térfigyelő kamerarendszer kiépítését Fonyódon, de mivel nem volt bűnös a város – tekintve, hogy a tolvajok is tisztában vannak vele: itt működik rendőrkapitányság – nem volt indokolt.

Koszorus Rita

S ráadásul a technológia sem volt megfelelő. – Az elmúlt években azonban annyira fejlődtek ezek a rendszerek, hogy arc- és rendszám felismerésre is alkalmasak – mondta Hidvégi József. – Ennek igazából van értelme, hiszen ha rossz látási viszonyok között is képes leolvasni a rendszámot, felismeri a bűnöző arcát, ez sokat jelent a nyomozásban.

Az önkormányzat tervezi és a képviselő-testület pedig már döntött is közterületi kamerák telepítéséről, illetve egy kamerarendszer kialakításáról. – Harminc kamerahely meghatározását tárgyaltuk a bizottsági üléseken – mondta Farkas Gábor, a humán bizottság elnöke. – Ez óriási segítséget nyújt majd a hatóságoknak, hiszen nem csak a felderítésben lehet majd használni a kamerák rögzített felvételeit, hanem preventív szerepük is lesz. A városba vezető utak, forgalmasabb közterületek, terek, piac, játszóterek, parkok, strandok, illetve azok a területek kerültek szóba, ahol előfordult illegális szemétlerakás.

Az önkormányzat célja, hogy a lakosság biztonságérzete tovább növelje, illetve a rendszer segítségével könnyebb legyen az esetleges bűncselekményeket, szabálysértéseket megelőzni, felderíteni, valamint megfizettetni az okozott károkat. De arra is alkalmas lesz, hogy a télen magukra hagyott nyaralók környékén felbukkanó és megrakott autóval távozókat elcsíphessék. De arra is, hogy az illegálisan közterületen szemetet kihelyezőket kiszúrják a felvételek alapján, így elrettentő szerepük is lesz a felkerülő kameráknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában