Csuszafesztivál

2019.06.02. 17:59

Belehúztak a csuszások Csurgón

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Csurgón a csuszafesztivált a hétvégén.

Györke József

Füstös János polgármester a fesztivál megnyitóján szombaton elmondta, hogy mára már nemzetközi méretű a fesztivál, hiszen külföldről is érkeztek csapatok: a horvátországi Gyurgyevácról, a francia Aumel településről és a felvidéki Verebély „Aha” városrészéből.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő a fesztivállal kapcsolatban kiemelte, fontos ünnep a csuszás találkozó, hiszen ilyenkor nyílik mód régen látott ismerősök, egykori diáktársak találkozójára is a városban.

A látogatók a legmodernebb autócsodákkal, valamint a veterán járművekkel is megismerkedhette, a gyerekeket ugrálóvár, vattacukor, állatsimogató várta.

Weisz Péter zsűrielnök lapunknak elmondta, hogy tizenkilenc csapat húszféle ételt készített. Volt csülök csusza, batátás csusza, laskagombás kapros túrós csusza, babos csusza, csiga csusza. Bede Róbert mesterszakács hirdette ki a főzőverseny eredményeit.

Kiemelt különdíjban részesült a köret kategóriában a csurgói bölcsőde csapata a csiga- csuszájával. Első lett a Kukori Kotkoda csapat batátás csuszája. A főétel kategóriában kiemelt különdíjban részesült az „Édeskések” csuszája raviolival. A legfinomabbnak a „Gasztro-sokk” erdélyi csusza béléssel ételkülönlegessége bizonyult. A többi csapat is jutalomcsomaggal és oklevéllel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában