fotók

2020.02.27. 17:32

Berzencén is elültették az összetartozás almafáját

A Nemzeti Színház TRIANON 100 rendezvénysorozatának részeként február 27-én a Tizenhárom almafa című Wass Albert regény színpadi adaptációjának bemutatójához kapcsolódva a teátrum színművészei trianoni emlékfaként elültettek egy őshonos, oltott almafát a Nemzeti Színháznál, majd egyszerre, de külön-külön elindultak tizenkét településre, ahol a falvak képviselőivel közösen ugyancsak ültettek el egy-egy csemetét.

Sonline

Fotó: Picasa

Somogyból Berzence község került fel a listára. Csütörtökön Horváth Lajos Ottó színművész hozta el az almafát. Elmondta, hogy a vidéki településekre a tizenkét szereplő viszi el a csemetét. Hozzátette, hogy ez egy „pónyik”, Erdélyben őshonos alma oltványa. A nemes cél érdekében örömmel fogadta, hogy Berzencére, ebbe a kedves dél-somogyi településre kellett hoznia a kis fácskát.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy ez a kis almafácska is emlékeztet a sötét időszakra, amit nem szabad elfelednünk. Arra is emlékeztet, hogy nem vagyunk egyedül, hanem összetartozunk. Ez az év a gyászé és az összetartozásé.

Csendes Sándor plébános ugyancsak örömét fejezte ki, hogy épp Berzence került fel a listára, melyet a „Trianon 100” bizottság jelölt ki véletlenszerűen. Bejelentették, hogy az egyházközség örökbe fogadta a kis almafát. Műsorral kedveskedtek a Kavulák János Általános Iskola pedagógusai és a jelen lévő tanulói. A Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai berzencei dalokkal színesítették a kis ünnepséget, mely a fa elültetésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában